Skip to content

Vintage interieur shoppen aan de Costa Brava

Het voordeel van met de auto op vakantie is dat je (als je niet teveel koffers meeneemt) ruimte over houdt om wat vintage souvenirs mee te nemen. Dus toen dit voorjaar – na de corona lockdown – de grenzen weer open gingen besloten we een huisje te boeken in het noorden van Spanje, ter hoogte van de Costa Brava. Op zoek naar zon, zee, mooie wandelpaden en … met een beetje geluk ook nog wat vintage items.

Na wat rondstruinen op Airbnb kwamen terecht bij een heerlijk huisje in Flaça. Verder niet het meest pittoreske dorpje, maar een prima uitvalsbasis om de Emporda te ontdekken. Een half uurtje rijden van de kust, prachtige omgeving om te wandelen en dichtbij La Bisbal d’Empordà, kortweg La Bisbal: volgens sommige websites een waar vintage en antiek walhalla.

Op de eerste rit naar het strand blijkt het meteen raak, google maps stuurt ons door de hoofdstraat van La Bisbal en aan beide kanten van deze Carrer de L’Aigüeta zie ik antiek en vintage winkeltjes. Maar, naar goed Spaans gebruik, blijken deze (nog) niet open en tuffen we verder naar de kust. Onderweg zie ik nog wat aanplakbiljetten over een (vintage?) markt, straks op mijn handdoekje onder de parasol maar eens googlen…

Een paar dagen later heb ik mijn plannetje klaar: een middagje La Bisbal en 3 marktjes om te bezoeken. We beginnen met de marktjes:

Corça Vintage Market – Elke zondag van 9-14u, een markt in Corça op een parkeerterrein naast de doorgaande weg met tweedehands spullen, antiek en ook de nodige rotzooi. Heerlijk om lekker te struinen, als is het wel wat warm als de zon hoog aan de hemel staat. Nieuwsgierig? Check hun facebookpagina: https://www.facebook.com/vintagemarket.corsa/

Verges Market – Elke zondag (en donderdag?) van 9-14u, een markt in Verges op een open plek naast de rotonde met curiosa, kunst en vintage. Wij namen op donderdag een kijkje, maar helaas was het aantal kraampjes zeer beperkt. Misschien waren voor we Spaanse begrippen te vroeg (9uur) of is zondag een betere dag? Op de website staat meer info en positieve recensies dus wellicht gewoon pech.

Celra Mercat De Reciclatge Brocanters – Elke donderdag en zaterdag van 8-14u, een markt langs de weg richting Gerona en heerlijk onder de bomen! Dit was absoluut onze favoriet. Veel kramen, divers aanbod en goede prijzen (als je even onderhandeld). En ernaast een prima café voor koffie en een plaspauze. Meer weten?https://www.facebook.com/mercatcelra/

En die middag La Bisbal? Die was ook bijzonder. Misschien had ik er meer van verwacht, want over het algemeen viel het wat tegen. Toch is er genoeg te zien en ontdekken en heb ik twee pareltjes die ik graag met jullie wil delen.

Jay & Jay’s – Een familiebedrijf uit het zuiden van Frankrijk dat in 2015 besloot zich te vestigen in La Bisbal. Een winkel vol prachtige vintage spullen en verzamelobjecten met gekke, leuke hoekjes en naast interieur items ook prachtige vintage kleding. Of je nu iets zoekt uit de jaren 20 of 80, er is vast iets van je gading bij. Eén minpuntje: ze zijn niet heel goedkoop. Maar dat mag de shoppret niet drukken. https://www.instagram.com/jayetjays/

Fins de Siecles – Een winkel vol met prachtige art deco meubels. We werden hartelijk ontvangen door eigenaar Nicolas Vanderbeck, een Belg met een passie. Niet alleen de uitzonderlijk mooie art deco stukken zijn het bekijken waard, ook de binnentuin met enkele bijzonder items is een lust voor het oog. Okay, qua prijs was het iets boven ons budget maar als je van art deco houdt… ga er langs!
http://www.finsdesiecles-artdeco.com/

Nu is natuurlijk de vraag: hebben we dan ook nog wat gekocht, we waren toch immers met de auto? De buit bestond uiteindelijk uit 2 bureaulampen, een draadijzeren mand vol glazen Barcelona flessen, 2 hoge plantentafels en een unieke kerkelijke kaarsenstandaard/ plantenbak. Valt mee toch? Of tegen? Voor ons is vaak de zoektocht het leukst en maakt het resultaat eigenlijk niet uit, zeker niet op vakantie. En die zon, zee, dat heerlijke eten en die prachtige omgeving maakt ook veel goed. Hasta la proxima Costa Brava!

 

Back To Top