Skip to content

Garage Dubbeldam: van auto’s naar vintage meubels

  • Blog
pap als beginnend monteur

Hoe fijn is het om even proef te zitten als je een nieuwe stoel koopt? Of de kleur van die lamp die je graag wilt hebben even in het echt te zien? Met de meeste aankopen doe je wel een paar jaar, dus interieur shoppers willen zien en voelen! Maar hoe doe je dat als je alles online verkoopt? Ik nodig mijn klanten graag uit in de ‘garage’. De oude werkplek van mijn vader, waar mijn vintage meubelen en accessoires staan opgeslagen, maar waar we ook opknappen en foto’s maken.

De garage is eigenlijk een schuur, gebouwd door mijn opa en nog twee heren in 1948 – getuige de afgesleten namen in de betonnen vloer. Mijn herinneringen aan de garage zijn van later. Toen mijn vader de schuur in gebruik had om auto’s in te repareren: Garage Dubbeldam. Bedrijf aan huis, dus als klein meisje liep ik daar al rond, werkte ik mee (dacht ik) en kletste ik gezellig met klanten. Wie weet is het zaadje voor het ooit starten van mijn eigen bedrijf daar wel geplant!

Op de plek waar mijn vader ooit stond te sleutelen onder de autobrug, maken we nu foto’s voor onze online verkoop. De stenen muren steken mooi af tegen de strakke lijnen van de vintage meubels uit het midden van de 20e eeuw, de ‘mid-century modern’ stijl. Onze vintage meubels staan in het oudste gedeelte. Hier maken we naast de ruimte gretig gebruik van de oude werkbanken en is het balkenplafond de perfecte plek voor onze lampen.

Klanten die langs komen om hun vintage meubel op te halen reageren ook vaak enthousiast. En niet alleen omdat ze de geschiedenis voelen (en ruiken)! De garage staat ook op een prachtige plek, achter ons familie dijkhuis uit 1896 én aan het water. Voor ons de normaalste zaak van de wereld, maar voor bezoekers vaak verrassend, maar ook spannend. Want je moet een steile stoep afrijden en ook nog eens richting het water. En bij vertrek blijkt ook vaak dat het geleerde ‘helling trekken’ toch een beetje is weggezakt… Geen probleem hoor, want je auto naar boven rijden of het verkeer even tegenhouden doen we graag.

garage wordt fotostudio
oude garage nieuwe bestemming

Toch heeft zo’n oude garage ook zijn uitdagingen. Zo is het in zo’n enkel steens gebouw best fris, dus hebben we een palletkachel neergezet voor de nodige warmte. En het is ook ietwat stoffig, dus worden de meubels en accessoires regelmatig opnieuw gepoetst. De garage zal dus op termijn een opknapbeurt nodig hebben. Maar eigenlijk houd ik stiekem wel van dat verweerde sfeertje… En hoe fijn is het om te werken en klanten te verwelkomen op een plek met zoveel familie geschiedenis? Ik blijf lekker zitten waar ik zit en nodig iedereen uit om een keer langs te komen. De koffie staat klaar!

Back To Top