Skip to content

Vintage meubels shoppen en wandelen: een top combinatie!

  • Blog

Bij het (in)kopen van vintage meubels komen Marcus en ik op de meest bijzondere plekken. Nee, in dit geval doel ik niet op de stoffige zolders, garages en kelders of unieke huizen… Nee, ik bedoel de prachtige locaties. We hebben altijd een paar wandelschoenen in de bus liggen om – als het even kan – een grote of kleine wandeling in de omgeving te maken. Ik vind het heerlijk om zo werk en vrije tijd te combineren. Maar ook thuis kan ik erg genieten van de luxe van de (ongerepte) natuur en een bijzondere stad in de buurt.

Vanaf ons huis / garage duik je zo natuurgebied De Avelingen in en kun je een rondje lopen van ca. 3 km (zie deze pdf) Het gebied is ongeveer 100 ha. groot. Het is een buitendijks getijdegebied waardoor het bij hoog water in de rivier de Merwede gedeeltelijk onder water kan komen te staan. In natte perioden zijn laarzen dus aan te raden! Door de afwisseling tussen grienden, rivierbossen, meidoornstruiken, weilanden, riet- en hooilanden kun je er heerlijk genieten van de natuur. Ben je een vogelaar, vergeet dan je verrekijker niet. De Avelingen is een belangrijk gebied voor weidevogels; in het voorjaar als broedgebied en in de winter zit het gebied tjokvol overwinteraars. Meer info ook op www.visdief.nl. Iets verder richting Boven- Hardinxveld ligt De Plaat, welke je ook via en wandelpad helemaal kunt rondlopen, ca. 4,5 km (zie deze pdf) en eventueel te combineren met de eerste route.

Ben je meer van stenen en historie? Dan is de binnenstad van Gorinchem (op 5 min rijden) de moeite waard, in en rondom dit ‘mooiste vestingstadje van Nederland’ kun je prachtige wandelen. Veruit favoriet is het rondje over de wallen, langs belangrijke gebouwen, havens en met prachtige uitzichten over de stad én de rivier. Starten kan op verschillende plekken, waaronder Buiten de Waterpoort.  Maar je kunt er ook voor kiezen om het iets fanatieker aan te pakken en Het Arkelpad te lopen, een wandeling van 13,9 km langs de Linge en het Merwedekanaal waarbij je natuur en stad combineert. Je loopt bijna de hele route direct langs het water: een stukje over de vestingwallen, langs het bochtige riviertje de Linge en het veel strakkere tracé van het Merwedekanaal.

Dus kom je binnenkort langs om jouw nieuwe vintage meubels te bekijken of op te halen, neem dan je wandelschoenen – en de hond – mee; vintage shoppen en wandelen is een topcombinatie!

 

 

Back To Top